<< Back to Projects

Two storey rear extension, Woolton conservation area

3 Quarry Place - Img 01

3 Quarry Place - Img 03

The owner of this attractive end terraced cottage in Woolton’s conservation area approached Tom Black Architects to design a two storey rear extension to their property to accommodate a generous kitchen and dining room at ground floor level in lieu of an aging conservatory. At first floor level the additional bedroom and bathroom.

The restrictive requirements of the conservation guidelines meant it would be potentially difficult to meet all of the client’s requirements. However, Tom Black Architects consulted the council’s conservation team with the involvement of the client, working with the conservation and planning department to produce a design that was sympathetic to the requirements of the conservation area and the difficult context of the property.

3 Quarry Place - Img 02

 


Website designed & hosted by Cyberfrog Design